Swojski pasztet domowy to smak i zdrowie
Korzyści i walory prozdrowotne związane ze spożywaniem pasztetów wynikają przede wszystkim z jakości odżywczej i spożywczej tych produktów. Pasztety produkowane w małej, lokalnej masarni w Zagrodzie Szlędaki to pasztety przygotowywane w zgodzie z tradycyjną, polską recepturą. Aby nasi klienci cieszyli się ich niepowtarzalnym smakiem - a także dobrym zdrowiem i samopoczuciem - nasze produkty tworzymy z największą starannością, dobierając odpowiedniej jakości najszlachetniejsze gatunki mięsa, naturalne przyprawy, aromatyczne marynaty i właściwe sposoby obróbki oraz przechowywania przyrządzanych smakołyków. Wypracowane przez lata doświadczeń metody łączymy ze staropolskimi, znanymi lokalnie, recepturami - uzyskując w ten sposób nietuzinkowe wrażenia smakowe.
Dlaczego warto wybierać swojskie pasztety domowe?
Pisząc o staropolskiej recepturze, warto przypomnieć, iż walory smakowe oraz odżywcze pasztetów docenili już w XIV wieku Francuzi. Popularność pochodzących ze średniowiecza pasztetów zaczęła rosnąć w Polsce w XVI wieku, kiedy to na najbogatszych dworach królewskich zatrudniano mistrzów, specjalizujących się w przyrządzaniu tego typu potraw. Dziś pasztety są również jedną ze specjalności Zagrody Szlędaki. Dokładamy bowiem wszelkich starań, by ich smak oraz jakość w możliwie jak największym stopniu odpowiadała oczekiwaniom i preferencjom kulinarnym naszych klientów.
Czym wyróżniają się pasztety z dawnej Puszczy Sulejowskiej na ogólnym rynku wyrobów mięsnych?
Oferowane w internetowym sklepie mięsnym swojskie pasztety domowe to produkty tworzone z serca i pasji do natury oraz zdrowego stylu życia i racjonalnej, dobrze zbilansowanej diety. Tym, co wyróżnia nasze produkty na rynku produktów mięsnych - przede wszystkim pasztetów - jest wysoka jakość i wartość odżywcza.
W przeciwieństwie do innych produktów garmażeryjnych nasze pasztety:
- tworzone są w oparciu o wieloletnią, sprawdzoną recepturę (jak przykładowo, pasztet staropolski z dziczyzny)
- nie zawierają MOM, czyli mięsa oddzielonego mechanicznie, sodu, konserwantów i wzmacniaczy smaków, mających poprawić walory smakowe produktu. Produkowane są ze świeżego, wysokiej jakości mięsa pochodzącego od zwierząt z ekologicznych hodowli rolnych,
- przyprawione są naturalnymi, aromatycznymi przyprawami, bez chemicznych ulepszaczy,
- mają zróżnicowany, bogaty skład - np. w pasztecie staropolskim z dziczyzny, nasi klienci znajdą co najmniej 50% mięsa z dziczyzny (jej skład uzależniony jest od pory roku i aktualnego kalendarza polowań i zawierać może mięso z sarny, dzika, jelenia lub zająca),
- mają przystępną cenę - w stosunku do wysokiej jakości produktu,
- ich skład charakteryzuje wysoka wartość odżywcza i energetyczna, co pozwala zachować zdrową, zbilansowaną dietę,
w czasie transportu są zabezpieczone i zapakowane w taki sposób, by mogli Państwo cieszyć się jak najdłużej ich świeżością, jakością oraz smakiem.
Ślady
Autor nie zezwolił na komentowanie tego wpisu
Komentarze
Wyświetl komentarze jako Płasko | Wątki